ICE iS1100B veegmachine

Operational of financial lease?

Welke oplossing kiest u?

In het algemeen wordt in de volksmond met leasen ‘operational lease’ bedoeld, met een vergelijk naar de autobranche is deze link ook snel gelegd. Maar dit is slechts één vorm van leasen. ICE Benelux kent meerdere leaseconcepten voor schoonmaakmachines, maar welke is de juiste voor u? Een leasecontract sluit je toch af voor een aantal jaren, dus wil je dat goed voorbereid doen. ICE Benelux heeft eigen full-service leaseconcepten maar werkt ook samen met leasepartners voor een financial lease. Er is ook steeds meer behoefte aan ‘flexibel leasen’ voor een korte inzet van een aantal maanden tot enkele jaren. ICE Benelux biedt u al deze oplossingen.

Naast operational lease is er ook financial lease. In dit blog gaan wij wat dieper in op de verschillende leasevormen.  Overzichtelijk : u kiest voor lease om voor een overzichtelijk bedrag per maand te beschikken over een nieuwe schrobmachine of veegmachine.

De verschillen tussen operational en financial lease

Wat zijn nu de grootste verschillen tussen operational en financial lease voor schoonmaakmachines? Wat voor voordelen en nadelen zijn er?

De belangrijkste verschillen op een rijtje:

  • Bij financial lease bent u economisch eigenaar van de schoonmaakmachines gedurende de periode van financial lease en ligt het operationeel risico bij u. Dit in tegenstelling tot operational lease, waarbij de ICE leasemaatschappij de eigenaar van de schoonmaakmachine is. De machine staat ook bij u op de balans. Voor het onderhoud sluit u een separaat onderhoudscontract af of u kiest voor een full-service financial lease waarbij tevens alle kosten van onderhoud en service zijn afgedekt.
  • Als er sprake is van operational lease, is de ICE leasemaatschappij economisch eigenaar van de schoonmaakmachine. U heeft dus alleen de voordelen van het gebruik. De machine staat niet op de balans. Voor het onderhoud sluit u een separaat onderhoudscontract af of u kiest voor een full-service operational lease waarbij tevens alle kosten van onderhoud en service zijn afgedekt.

Welke leasevorm kiest u voor uw schoonmaakmachine?

In het algemeen kunnen we stellen dat u kiest voor lease om voor een overzichtelijk bedrag per maand te beschikken over een nieuwe schrobmachine of veegmachine. De redenen hiertoe zijn uiteenlopend maar duidelijk is dat u kunt investeren zonder liquiditeitsverlies of juist omdat u geen machines op de balans wilt hebben en dus alleen de voordelen van het gebruik als ‘huurder’. Voor beide vormen is het onderhoud separaat goed te regelen zodat uw machine technisch in goede vorm blijft, zelfs full-service! Zonder extra kosten en all-inclusive.

Zie hier onze keuzehulp:

Hoe verder, wat is er mogelijk?

Het leasen van uw schoonmaakmachine is eenvoudig. Een financial lease voor schoonmaakmachines bieden wij al aan vanaf € 1.500,00 excl. BTW.  Vaak hoeft u in deze klasse ook geen jaarcijfers te overleggen. Bij financial lease werkt ICE samen met een leasepartner welke de aanvraag zal beoordelen. Na acceptatie en ondertekening van het contract leveren wij de schoonmaakmachine af.

Een financial leasecontract duurt in principe minimaal 12 en maximaal 60 maanden. In overleg en afhankelijk van de investering zijn andere termijnen ook bespreekbaar.  Om de administratiekosten zo laag mogelijk te houden incasseren wij uw betalingen per kwartaal.

Een operationeel leasecontract gaat u aan voor een periode van 12-24-36-48-60 maanden. Flexibel leasen van kortere of langere periodes zijn in overleg bespreekbaar. U gaat het operationeel leasecontract rechtstreeks aan met ICE Benelux. Als fabrikant financieren/verhuren wij uw machine of vloot met de laagste rente- en servicetarieven. Ook hier worden de termijnen per kwartaal geïncasseerd.

Advies over inzet en vorm van lease schoonmaakmachines!

Wij kunnen ons voorstellen dat wij u – ondanks deze informatie – nog aanvullend kunnen adviseren op de juiste machine en de leasevorm. Op onze lease-website www.schoonmaakmachineleasen.nl treft u alle beschikbare modellen veegmachines en schrobzuigmachines aan.

Meer informatie of advies ? Vraag hier een bezoek van onze specialist aan.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *