De meerwaarde van slimme schoonmaakmachines – ICE i-Synergy

Rob Stokkel over slimme schoonmaakmachines

Big Brother is helping you

Automatisering, digitalisering en robotisering, het zijn termen die elkaar nader liggen. Wat ze gemeen hebben, is dat ze alle bij de toekomst van schoonmaakmachines horen. Met haar slimme schoonmaakmachines zet ICE Benelux een flinke stap in die toekomst: big brother is watching and helping you? Wat levert het u op? Rob Stokkel, sales- en marketingdirecteur, vertelt over de verschillen in het ICE-assortiment.

“ICE heeft drie lijnen slimme schoonmaakmachines. Een van de drie is de lijn i-Synergy machines, die voorzien is van slimme techniek met data-opslag. Dit houdt in dat de prestaties van de bij klant afgeleverde machines digitaal worden opgeslagen en uitleesbaar zien via het i-Synergy portal of App voor smartphones. Wij kunnen op afstand inlezen en bijhouden wat de status van de machine is of er bepaalde elektrische componenten aan vervanging toe zijn. Dit voorkomt eventuele problemen of storingen. We kunnen ook per situatie zien welk aantal (vierkante) meters een machine heeft afgelegd, hoe lang er over de schoonmaak van ruimtes is gedaan. Klopt dit in verhouding met de planning, zo niet waar ligt dit dan aan?” Aansturen op basis van feiten in plaats van aannames klinkt logisch maar is niet altijd een vanzelfsprekendheid.

Informatie opslaan

Het verzamelen van praktijkinformatie kan benauwend klinken. Toch heeft ICE een positieve insteek. Volgens Rob is het niet de bedoeling om het werk onder een vergrootglas te houden of om de werknemer te controleren. “Het voordeel aan het verzamelen van informatie is dat wij real time kunnen bijhouden of er afwijkende waarden in de resultaten zijn. Dit is een mooie ontwikkeling, omdat we hierdoor kunnen calculeren wat de kwaliteit van de reiniging is. Wat volgt, is dat we klanten adviezen bieden die feitelijk ondersteund worden. een voorbeeld: op basis van het berekende ‘vrij vloeroppervlak’ staat vast hoeveel tijd de machine nodig heeft om het oppervlak efficiënt en goed te reinigen. Op basis van analyse en selecties van gebruiksdata (dag, week, maand enz) is inzichtelijk of deze tijd ook gebruikt is. Deze data kan in rapportages worden gebruikt voor verschillende doeleinden, waaronder:

  • Het bewaken van de kwaliteit van vloeronderhoud
  • Aansturen bij ondermaatse prestaties of vieze vloer
  • Calculeren bij aanbestedingen
  • Eindrapportages voor de opdrachtgever

Robotisering slimme schoonmaakmachines

 

De tweede lijn die ICE ontwikkelt, gaat nog een stap verder. “In Amerika en Azië werken we aan schoonmaakmachines die autonoom kunnen denken, op basis van AI: artificial intelligence. Ze zijn in staat om hun eigen geleerde programma’s automatisch uit te voeren. De robotisering hierbij maakt het mogelijk dat ze hun werkplan zelf weten te verbeteren wanneer dit nodig is.” Het voordeel van robotiserende machines is dat zij de schoonmaker van tijdrovend en fysiek vloeronderhoud verlossen. Daardoor kunnen zij zich op andere belangrijke schoonmaaktaken richten. ICE Benelux verwacht tegen het einde van 2019 de eerste autonome robots in Europa te introduceren.

Slimme schoonmaak

ICE leeft met haar filosofie slimme schoonmaak een unieke stap kunnen zetten in de markt, maar niet alleen op basis van slimme technologie. “We bieden huurcontracten voor onze machines aan en hopen hierdoor de markt te veranderen”, vertelt Rob. “Tegenwoordig is alles flexibel en dit geldt ook voor contracten. Het is daarom voor veel bedrijven lastig om te investeren in duurdere machines. Bij ons kunnen klanten reinigingsmachines full-service (inclusief service en onderdelen) huren, wat ervoor zorgt dat men nooit plots aanvullende kosten krijgt. Vergelijk het met Full-service Operational Lease van een auto als je wilt. We bieden contracten van een paar maanden tot vijf jaar aan. Waar we naartoe willen werken, is dat men schrob-zuigmachines minder als investering en meer als gebruiksgoed gaat zien.” Voor schoonmaakbedrijven is dit een slimme oplossing; parallel aan de lengte van een contract kan de machine ingezet worden. Bij het einde van het schoonmaakcontract staat er dan geen kostbare machine stil.

Wilt u méér weten over de mogelijkheden van ICE i-Synergy schoonmaakmachines? Neem contact met ons op of bel 0297-303010 

 

In onderstaande video leggen wij ICE i-Synergy uit in iets meer dan een minuut.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *