ICE Robotics autonomous

ICE Robotics: Whiz en Emma robots voor het autonoom reinigen van vloeren

Welkom op de pagina van ICE Robotics! ICE Companies introduceert tijdens de ISSA 2019 (18-21 november 2019) in Las Vegas een  aantal zeer belangrijke innovaties waaronder maar liefst 2 autonome robots.

Whiz stofzuigrobot

SBR Robotics en ICE Robotics introduceren daar 2  robots, waaronder de Whiz, een autonome vloerreinigingsmachine voor bedrijven, Whiz zal vanaf mei 2020 in de Benelux beschikbaar zijn. Robotreiniger De 32 kg machine wordt aangedreven door zelfrijdende software en een reeks sensoren van Brain Corp. De robot wordt geleverd met een handvat dat een mens gebruikt om hem de indeling van de ruimte te “leren” die moet worden schoongemaakt. Daarna kan hij de taak autonoom uitvoeren. De machine is uitgerust met een laser afstandsmeter, 3D-camera, botsingssensor en een batterij die de machine tot drie uur lang kan voeden. Hij kan veilig werken, zelfs wanneer er mensen aanwezig zijn. Zie ook video:

 

 

 

 

Specificaties Whiz

Afmetingen (ingeschoven handle) 455mm x 474mm x 653mm(breedte, Lengte, Hoogte)
Gewicht (zonder batterij) 30kg
Capaciteit * 500m²/hour
Werkduur * Ongeveer 3 uur (Standaard modus) /1.5 uur (Max Power Modus)
sNelheid 1.8km/uur max.
Inhoud stofzak 4.0L (Papieren stofzak)
Batterij Lithium-ion;  23.7 Ah, 25.2V – 5 kg
oplaadtijd 4 uur voor volle lading
lader 100-240V AC – Euro stekker
Laadvermogen 29.4V/8Ah x 2
veiligheid – safety first! Obstakel detectie, valbeveiliging preventie (LIDAR sensor, 3D camera),

impact-detectie (sensor in bumper), detectie afwijkingen

(Cliff sensoren, wielcontact sensoren, noodstop remfunctie)

alerts functies Notificatiemelder (portable en afneembaar) en via smartphone App
Standaard accesoires Batterij, Batterijlader, Notificatiemelder, HEPA filter, Papiereen stofzak en borstel

* Kan afwijken in verschillende werkomgevingen.

1. Whiz gebruikt de BrainOS autonomous-driving AI. SoftBank Robotics is de exclusive distributeur van BrainOS in Japan, USA en Europa.
2. Whiz is een geregistreerd handelsmerk van SoftBank Robotics.
3. BrainOS is een handelsmerk van Brain Corp.
4. Wijzigingen in specificaties of ontwerp kunnen wijzigen zonder notificatie.

 

Download brochure hier:

 

Hoe leert u Whiz welke route te volgen?

Eenvoudig te gebruiken. Simpele setup. Leer Whiz de route, daarna… druk op de autonomous knop en gaan!
Zo simpel is het!

 

Whiz detecteert en vermijd obstakels, reageert op een veranderende omgeving

 

Whiz werkt in een nauwe omgeving                       Detecteert obstakels                                                 Reageert direct op beweging!

FAQ

Hieronder beantwoorden wij de meest gestelde vragen over Whiz, staat uw antwoord een niet bij? Neem dan contact met ons op: 0297-303010

 

V. Hoe kan ik Whiz verkrijgen?

A. Stuur ons een vraag via  deze e-mail link.

V. Wat is Brain OS?

A. Brain OS is een autonome rijtechnologie die wordt gebruikt in Whiz. Brain Corp. is de ontwikkelaar van deze technologie.

V. Hoe onthoudt Whiz reinigings zijn routes?

A. Plaats eerst een Smart QR thuislocatie code op een muur. Dit wordt het begin-en eindpunt van de reinigings route. Lees vervolgens die code en leer Whiz handmatig om een reinigings route te maken. Aan het einde van de route, leest u de Smart QR code opnieuw en de route wordt aangemaakt en opgeslagen in Whiz.

V. Kan ik Whiz gebruiken op vloeren met hellingen of trappen?

A. Zorg er tijdens de autonome reinigingsmodus voor dat u Whiz niet gebruikt op plaatsen waar er trappen of hellingen zijn. Whiz kan echter wel worden gebruikt in die gebieden in de handmatige modus.

V. Kan ik de vacuüm zuigkracht bij het schoonmaken aanpassen?

A. Door de vacuüm zuigkracht van de normale modus over te schakelen naar de krachtmodus (en omgekeerd) tijdens het ‘leren’ van de route, is het mogelijk om Whiz die instelling te laten volgen tijdens de autonome reiniging.

V. Zijn er items die Whiz niet kan (stof)zuigen?

A. Sommige objecten kunnen niet worden opgenomen afhankelijk van hun grootte en gewicht. Vermijd vloeibare/natte voorwerpen, grote hoeveelheden zand/poeder, lange draden/vezels, scherpe voorwerpen (bijv. glas, metalen stukjes, enz.) en grote stukken vuil. Deze kunnen storing veroorzaken aan Whiz.

V. Wat voor soort borstels zijn er?

A.  Één universele borstel (vanaf 1 mei 2019)

V. Is er een luchtzuiverings functie?

A. Whiz heeft geen luchtzuiverings functie, maar heeft 2 HEPA-filters die schone retourlucht uitblazen.

V. Is het mogelijk om een in de handel verkrijgbare universele papieren zak te gebruiken?

A. Nee, dat is niet mogelijk. Gebruik alstublieft de papieren zakken voor Whiz.

V. Kan ik Whiz gebruiken in buitenomgevingen?

A. Whiz kan alleen binnenshuis worden gebruikt!


Emma RS26 Autonomous

Emma, de aangepaste ICE RS26L opzit-schrobzuigmachine  heeft een zeer ingenieus navigatiesysteem maar daarnaast ook de capaciteit om zelf aan te passen aan de omstandigheden, slimmer te worden dus. Dat maakt Emma bijzonder. De technologie van Brain zal ook toegepast gaan worden op een aantal andere schoonmaakmachines van ICE. Dat betekent dat er geen consessies worden gedaan aan reinigingskracht van de machines van ICE; ze worden alleen slimmer gemaakt. Manueel én robot! Uniek is de keuze tussen handmatige bediening en volledig geautomatiseerde ‘Robotstand’. Emma laat u de keuze; deze dame kan zich aanpassen van een reinigingsgang zonder bediener naar hándmatige bediening. Handig bij een calamiteit !

 

 

 

 

Nieuwsgierig?

Wellicht zien wij u in Las Vegas? Voor Europa moeten we nog even geduld hebben, maar Emma komt. Uiteraard besteden wij dan uitgebreid aandacht aan haar, dat verdient ze. Op de Interclean 2020 in Amsterdam introduceren wij Emma en Whiz voor het grote publiek. Tot die tijd bewonderen we haar nog maar even via deze video: Maak kennis met Emma, de eerste ICE Robot! 

Wilt u op de hoogte gehouden worden ?

Stuur ons het ingevulde contactformulier en selecteer: “Advies Robots”  Wij van ICE Robotics nemen dan contact met u op!