Whiz robots voor het reinigen van vloeren

ICE Companies showt op de ISSA 2019 (18-21 november 2019) in Las Vegas een  aantal zeer belangrijke innovaties waaronder maar liefst 2 autonome robots. Daarnaast zal de ICE RS36 veeg-schrobzuigmachine gelanceerd worden, de nieuwe industriële krachtpatser van ICE met 100cm werkbreedte, naar keuze uitvoerbaar met borstelwals-schrobdek of een disk-variant met présweep-veegunit aan de voorzijde van de machine.

Whiz stofzuigrobot

De ISSA show in Las Vegas is van 18-21 november 2019. SBR Robotics en ICE introduceren daar 2  robots, waaronder de Whiz, een autonome vloerreinigingsmachine voor bedrijven, Whiz zal vanaf mei 2020 in de Benelux beschikbaar zijn. Robotreiniger De 32 kg machine wordt aangedreven door zelfrijdende software en een reeks sensoren van Brain Corp. De robot wordt geleverd met een handvat dat een mens gebruikt om hem de indeling van de ruimte te “leren” die moet worden schoongemaakt. Daarna kan hij de taak autonoom uitvoeren. De machine is uitgerust met een laser afstandsmeter, 3D-camera, botsingssensor en een batterij die de machine tot drie uur lang kan voeden. Hij kan veilig werken, zelfs wanneer er mensen aanwezig zijn.

Emma RS26 Autonomous

Emma heeft een zeer ingenieus navigatiesysteem maar daarnaast ook de capaciteit om zelf aan te passen aan de omstandigheden, slimmer te worden dus. Dat maakt Emma bijzonder. De technologie van Brain zal ook toegepast gaan worden op een aantal andere schoonmaakmachines van ICE. Dat betekent dat er geen consessies worden gedaan aan reinigingskracht van de machines van ICE; ze worden alleen slimmer gemaakt. Manueel én robot! Uniek is de keuze tussen handmatige bediening en volledig geautomatiseerde ‘Robotstand’. Emma laat u de keuze; deze dame kan zich aanpassen van een reinigingsgang zonder bediener naar hándmatige bediening. Handig bij een calamiteit !

Nieuwsgierig?

Wellicht zien wij u in Las Vegas? Voor Europa moeten we nog even geduld hebben, maar Emma komt. Uiteraard besteden wij dan uitgebreid aandacht aan haar, dat verdient ze. Op de Interclean 2020 in Amsterdam introduceren wij Emma en Whiz voor het grote publiek. Tot die tijd bewonderen we haar nog maar even via deze video: Maak kennis met Emma, de eerste ICE Robot! 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *