Cobi 18, een waardevolle toevoeging op de UvA!

Roy Boomkamp van CSU is samen met zijn team verantwoordelijk voor de dagelijkse schoonmaak op de Universiteit van Amsterdam. Een groot deel van het dagelijkse vloeronderhoud wordt nu overgenomen door een Cobi 18 schrobzuigcobot. Per week produceert de Cobi 18 autonome schrobzuigmachine tussen de 7.500 en 10.000 m2! Voor Roy zijn die getallen belangrijk, maar niet doorslaggevend. Cobi neemt zwaar werk over en dat ontlast zijn team, dit is voor CSU een extra toegevoegde waarde!

Zie hier de video en interview met Roy Boomkamp:

Dagelijkse inzet verhoogt de kwaliteit van schoon!

De Cobi 18 schrobrobot zorgt voor consistente reiniging en wordt al vanaf 6:30 uur ingezet op de Science Campus. Na ruim 2,5 uur volgt een pauze voor de nieuwste ‘collega’ van het team. Een tweede shift (en refill) garandeert nog eens 1.500 m2 van een ander deel van de Campus. Met de indeling van slimme routes kan dagelijks een keuze worden gemaakt óf en welke routes er uitgevoerd worden. Zo kan er bij “nat weer” gekozen worden om de entree een extra schoonmaakwoede te geven gedurende de dag. Anderzijds kunnen bepaalde routes uitgesloten worden als er events plaatsvinden. CSU is in regie, Cobi 18 voert uit!

Cobi 18 maakt schoonmaak lichter, leuker en efficiënter

Door het inzetten van  Cobi 18 worden de medewerkers ontlast van zware, herhalende schoonmaakwerkzaamheden en kunnen middels de vrijgemaakte uren effectiever  worden ingezet voor het verrichten van andere, belangrijkere werkzaamheden. Dit werkt door in minder fysieke belasting van de medewerkers en de mogelijkheid om meer te focussen op taken die méér in zicht of prioriteit van de klant zijn!

Innovatie in professionele schoonmaaksector

Schoonmaker wordt operator! Hoe leuk is dat?! Door te werken met nieuwe technologie en schoonmaak te automatisen met robots krijgt het imago van de schoonmaakindustrie een forse boost. Het is een gegeven; om in de toekomst te kunnen voorzien van arbeidskrachten is automatisering noodzakelijk. het tekort aan medewerkers is groot en het enthousiasme voor het vak neemt af. Het inzetten van nieuwe technologie en robots helpt mee om de jongere generatie te interesseren voor de professionele schoonmaak! Schoonmaken is en blijft een vak! Overigens is het een koud kunstje om Cobi haar/zijn taken te leren. Met een korte instructie van 5 minuten leert ons team u hoe u Cobi een route geeft en laat uitvoeren.

Cobi kreeg op de UvA een nieuwe naam

De Studenten van Faculteit Science konden via het FS platform zelfbedachte namen opgeven als ‘koosnaam’. Zo kwamen deze namen al voorbij:

🔹 The Science Wiper
🔹 Rosie (van The Jetsons)
🔹 Dustbin Beaber
🔹 Tin Man
🔹 R2D2
🔹 Spot (combi Science Park & Robot)
🔹 R-U-DIRT-2

Het werd uiteindelijk de laatste uit het rijtje! Het spreekt voor zich dat de Science studenten Cobi omarmen, science en innovatie ontmoeten elkaar op de mooi Campus in Amsterdam.

Wilt u meer informatie, boek dan een 15 minuten gesprek met één van onze medewerkers of vraag een demonstratie aan! Vul onderstaand formulier in of bel met onze Cliënt Care team: 023-2041020 ICE Benelux BV

Say hello to Cobi, robotic floor scrubber, automation excellence winner

    I agree to receiving updates about ICE Cobotics products and services

    I confirm I have read and accept the Privacy Notice*

    You can find our Privacy Notice here.