RSB Facility Services uit Nieuw-Vennep staat al meer dan 25 jaar voor kwaliteit in schoonmaak, glasbewassing en gevelreiniging en levert een uitgebreid pakket aan facilitaire services. De klantenportefeuille bevindt zich grotendeels in de vastgoedsector en het middelgrote kantorensegment waar een schoon en fris object meer is dan alleen het visitekaartje. Vloeren moeten dus altijd in topconditie zijn. Logisch dat er goed wordt gekeken naar het machinepark. Onlangs is bewust de keuze gemaakt voor schrobzuigmachines van ICE via het ICE i-Synergy All-Inclusive Rental concept. “Zo hebben we altijd inzicht op de inzet en hebben we grip op de kosten.”

Bron: Reportage in Clean Totaal 11-4-2019

We zijn te gast in het prestigieuze INIT-gebouw te Amsterdam waar onder andere De Persgroep is gehuisvest, maar waar ook Heijmans kantoor houdt met nog een vijftiental andere organisaties. Relatiemanager bij RSB Facility Services Erwin Moeken vertelt enthousiast over het object en de dagelijkse schoonmaakuitdagingen: “Er zijn hier dagelijks zo’n achtduizend medewerkers aanwezig. Tel daar ook nog eens het bezoek bij op en stel je voor wat voor een potentiële vervuiling dat met zich meebrengt. Ook wordt er rondom het INIT veel gebouwd, dus wordt er veel zand naar binnen gelopen. Het is voor onze medewerkers noodzakelijk dat er goede middelen en materialen aanwezig zijn om het werk naar voldoening uit te voeren. Daarbij zoeken we altijd naar de juiste partners. Wij zijn blij dat we ICE daarin gevonden hebben.”

Het eerste contact met Intelligent Cleaning Equipment, ICE voluit geschreven, is ontstaan door een kapotte schrobzuigmachine. Moeken: “Toen hebben we via een short lease constructie een machine gehuurd. Dat beviel onze mensen in de operatie zo goed dat we ons verder hebben verdiept in de machines.”

Allegaartje aan machines

Relatiemanager bij RSB Facility Services Erwin Moeken roemt het partnership tussen beide partijen: “Je kunt van elkaar op aan, dat geeft rust.”

Tot voor kort had RSB Facility Services allerlei soorten machines van vele verschillende merken. Iedere welbekende kleurcombinatie kwam wel voorbij. “Dit was niet bevorderlijk voor onze medewerkers indien er een machine gewisseld moest worden, bovendien hadden we niet altijd inzichtelijk welke machines waar operationeel waren. Dat gebeurt nu eenmaal in de loop der jaren wanneer contracten wisselen en machines worden verplaatst. Het werd tijd om orde op zaken te stellen. We zijn begonnen met een inventarisatie en omdat het inzichtelijk maken van een volledig kostenoverzicht van de machine inzet lastig bleek, was de keuze voor één leverancier snel gemaakt. Daarbij zijn we niet over één nacht ‘ICE’ gegaan”, aldus Moeken lachend. “We kwamen na een uitvoerig vergelijk bij ICE uit. Verschillende zaken waren daarbij doorslaggevend; ICE had alle documentatie keurig voor elkaar, de servicegerichtheid was op het eerste oog prima en de doorlooptijd van de opstart is enorm kort. Nog een pluspunt, sommige machines waren direct paraat vanuit de verhuurvloot. Zo konden onze medewerkers direct aan de slag met het nieuwe materiaal.”

Geen financiële verrassingen voor RSB

Door te kiezen voor Intelligent Cleaning Equipment stijgen de maandelijkse kosten voor RSB aanvankelijk. Maar omdat al het service, onderhoud en keuringen inbegrepen zijn, verwacht RSB spekkoper te zijn. Product Specialist Rental bij ICE Benelux Dick Altena legt uit: “Ons Rental-concept is te vergelijken met de full operational lease zoals we dat kennen uit de automotive-industrie. Voor een vaste prijs per maand zijn klanten verzekerd van werkende schoonmaakmachines zonder extra kosten voor service of onderdelen met ongekende flexibiliteit bij een duur vanaf 12 maanden.”

Moeken vult aan: “Het vaste tarief spreekt ons enorm aan. Het geeft ons financiële zekerheid en daarmee komen we nooit voor verrassingen te staan. Bovendien denkt ICE ook nog met ons mee op locatie bij de opstart, de stalling en keuringen. Op iedere locatie krijgen we een prima advies over de in te zetten machine.” Moeken refereert aan een verkeerde meting in het INIT-gebouw. De schrobzuigmachine die de klus zou moeten klaren, bleek toch te groot voor de lift. Voordat het kleinere model er was, is direct actie ondernomen door de machine aan te passen, zodat deze wel geschikt was voor de lift. Moeken: “Dat is nou echt servicegerichtheid.”

ICE i-Synergy geeft zekerheid en inzichten

Dick Altena is productspecialist Rental bij ICE Benelux

De schrobzuigmachines worden geleverd met het i-Synergy concept. Dat wil zeggen dat de machines te allen tijde verbonden zijn met het internet en actuele gebruikersinformatie doorgeven. Zo heeft het schoonmaakbedrijf altijd inzicht in de gebruikerstijden, locaties, gebruikersidentiteit en het aantal gereinigde vierkante meters. Zo makkelijk kan Fleet Management zijn. Tevens worden de belangrijkste componenten in de machine gemonitord. Wanneer afwijkende waarden worden aangetroffen of wanneer service moet plaatsvinden, waarschuwt de machine. Meestal is een telefonische instructie voldoende om uitval te voorkomen. Altena: “Zo kunnen wij storingen proactief voorkomen. Overigens is dit all-inclusive. Oftewel, onderdelen en service zijn volledig verwerkt in de maandprijs.”

Altijd operationeel

Voor een mensenbedrijf als RSB Facility Services is het vooral belangrijk dat de machines altijd inzetbaar zijn. “Machines zijn voor onze mensen van essentieel belang. Er moeten vaak grote oppervlakten gereinigd worden. Mede daardoor is een kapotte machine een enorme bron van frustratie. Ook komt het wel eens voor dat een machine per abuis stil staat omdat men vergeten is de machine aan de lader te zetten. Nu krijgen we altijd een melding wanneer vergeten is ‘te stekkeren’. Stilstand is dus verleden tijd. Erg fijn.” Medewerker Charles, links op de grote foto, beaamt dit: “wij moeten gewoon lekker kunnen werken en krijgen daarvoor de juiste materialen.” Lekker kunnen werken, dat kan zeker, zo maken wij op uit de enthousiaste reacties van de schoonmaakmedewerkers. Ook al zijn de kosten bij aanvang hoger, RSB Facility Services is ervan overtuigd dat ze uiteindelijk spekkoper zijn en besluit: “De slimme schrobzuigmachines van ICE zijn voor ons de nieuwe standaard.”

Wilt u ook informatie over ICE I-Synergy ? Vul dan ons contactformulier in dan nemen wij contact met u op.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *