Cobi 18 ontdekt door retail en supermarkten!

Sins de introductie tijdens de Interclean 2022 is ICE actief met de transitie van traditionele naar automatische vloerreiniging. De facilitaire wereld en de zorgsector omarmden Cobi 18 met enthousiasme en zagen al snel het voordeel van het automatiseren en robotiseren van zware repeterende taken. Een tekort aan arbeidskrachten zijn vaak de drijfveer van dit succes.

Dagelijkse inzet verhoogt een schone winkelbeleving

Inmiddels hebben ook andere sectoren de voordelen van schoonmaakcobots (robots) ontdekt. Opvallend is dat met name de retail een sterke groei laat zien in het gebruik van Cobi 18. Winkels, warenhuizen en ook supermarkten zien de voordelen van autonome vloerreiniging en het vrijmaken van uren van dagelijks terugkerende taken die geautomatiseerd kunnen worden.

schrobrobot schrobzuigrobot schrobzuig robot schrob robot

Voordelen ten opzichte van conventionele reiniging

Traditioneel maken de meeste supermarkten aan de ‘randen van de dag’ hun vloer schoon. Vóór openingstijd of net tegen sluitingstijd. Eventueel wordt de schoonmaakmachine tussendoor nog ingezet bij breuk. Dat betekent dat er een groot deel van de dag nog kans is op opbouw van inloopvuil en bij nat weer zelfs ook op een glibberige vloer met allerlei voor de hand liggende gevaren. Cobi 18 kan – zonder bediener – regelmatig routes uitvoeren op zelf gekozen momenten van de dag, zonder dat er een beroep wordt gedaan op extra inspanning van de medewerkers! Ook kunnen intensieve zones zoals de versafdeling, groenten – en fruit, de entree en andere belangrijke looppaden extra aandacht krijgen overdag, zonder dat er een groot en imposant formaat schrobzuigmachine door de winkel moet.

Routes en formaat

Cobi 18 is compact en komt met zijn formaat op meer plekken dan de traditionele schoonmaakmachine. Dat biedt voordelen omdat de periodieke randreiniging minder vaak hoeft worden uitgevoerd en de winkel een schonere indruk geeft. Omdat Cobi meerdere routes per dag kan uitvoeren waardeert de klant de totale beleving van schoon veel hoger! Dit betekent ook dat de vloeren systematisch en vaker gereinigd worden op een consistente wijze. Zonder hinder van bezoekers! Cobi 18 is geen sta-in-de-weg en oogt minder imposant dan een traditionele machine waardoor de winkelende klant meer ruimte heeft om eromheen te bewegen.

Sterke eigenschappen Cobi 18:

 • Tijdsbesparing voor het schoonmaakteam!
 • Duurzaam: vermindert waterverbruik tot wel 50 ltr per dag (verbruik = 10 ltr per 1.100 m2)!
 • Duurzaam: gebruikt minimaal reinigingsproduct!
 • Consistente reiniging van alle (harde) vloeren!
 • Altijd schone winkelbeleving (bevordert
 • Werklastverlagend voor medewerkers!
 • Makkelijk leren en uitvoeren van schoonmaakroutes!
 • Ingebouwde lader
 • Eén batterijlading garandeert 2,25 uur werking
 • Tot 700 m2/uur autonome reiniging
 • Geen laptop of koppeling met telefoon nodig!
 • Kan ook handmatig worden gebruikt!

Cobi 18 verbetert schoonmaakprocessen

Met het uitvoeren van de dagelijkse routes blijkt dat het regelmatiger reinigen van vloeren een betere algemene beleving van schoon garandeert. Immers, de vloer is één van de grootste visuele oppervlakken van supermarkten. Dat een klant kiest voor een schone supermarkt werd jaren geleden al aangetoond in een onderzoek van Food & Retail.

Intensieve begeleiding garandeert succes

ICE Cobotics gelooft dat er een goede begeleiding nodig is bij het implementeren van een schoonmaakrobot. Het inpassen van een autonome schrobzuigmachine als Cobi binnen de dagelijkse processen vraagt om een stuk begeleiding door experts. Cobi 18 is eenvoudig in te leren en kan kinderlijk eenvoudig een of meerdere opdrachten krijgen, daar zal het zeker niet aan liggen maar een succesvolle adoptie van een “nieuwe collega” als Cobi 18 kan vragen om een verandering in het dagschema waardoor de robot efficiënt wordt ingezet en medewerkers daadwerkelijk andere taken kunnen uitvoeren. ICE helpt daarbij en zorgt voor een zorgeloze overgang.

Wilt u meer weten informatie over Cobi 18 of wilt u een adviesgesprek aanvragen? Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Direct naar de Cobi 18 productpagina

Aanvraag DEMO of proefplaatsing Cobi 18  I agree to receiving updates about ICE Cobotics products and services

  I confirm I have read and accept the Privacy Notice*

  You can find our Privacy Notice here.