Breedweer Facilitair & ICE i-Synergy voor OMO scholengroep

Breedweer

Breedweer Facilitair en de circulaire schoonmaakmachine

Breedweer ontwikkelt samen met haar partners KBL Circulair Schoonmaakcentrumen en Blu-Me een nieuwe circulaire economie. Voor Breedweer betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen dat zij kijkt naar dat wat goed is voor de mens en de maatschappij, maar natuurlijk ook voor het milieu. Breedweer neemt op dit punt het voortouw om de Facilitaire dienstverlening zo “blauw” mogelijk te maken. Dat betekent dat zij streven naar een cyclus zonder afval, waarbij afval de grondstof is voor een nieuw product, de filosofie van ICE met haar i-Synergy schoonmaakmachines sluit daar nauw bij aan. Het is daarom ook dat op veel Breedweer locaties inmiddels slimme schoonmaakmachines van ICE zijn ingezet via KBL Circulair Schoonmaakcentrum

Waarom past een ICE i-Synergy machine in de filosofie van Breedweer?

Op deze vraag zijn volgens Jack Stuifbergen en Cindy Broersen, de drijvende krachten achter het Noord-Hollandse bedrijf , eigenlijk meerdere antwoorden van toepassing. “Kijk, als je een circulaire economie of filosofie wilt doorvoeren in je onderneming, moet je kijken naar alle facetten van een product; dus vanaf de oorsprong tot aan de fase waarin het product aan het eind van zijn lifecycle is gekomen, voor ons is het allerbelangrijkste dat onze partners nadenken over deze totale cyclus, waarbij het uitgangspunt is dat het product weer geregenereerd kan worden tot een nieuw product”, aldus Jack. “Dat vergt nogal iets van een leverancier of fabrikant van een product. Met onze huisleverancier Hilco Kooistra van KBL Circulair Schoonmaakcentrum sparren wij elke keer weer over hoe we net weer een stap verder kunnen zetten in onze missie. Soms zijn dit echt grote uitdagingen want niet elk bedrijf wil meer betalen voor duurzaamheid. En dat hoeft ook niet, Er zijn genoeg materialen en middelen die duurzaam zijn en vaak zijn die zelfs voordeliger als je serieus kijkt naar de kosten per gebruik. Onze opdrachtgevers vinden deze onderscheidende waarden echter zeer interessant, we maken daar elke dag impact mee, maatschappelijke meerwaarde is Breedweer!” Het is niet voor niets dat Breedweer is genomineerd voor de European Cleaning & Hygiene Awards 2018 in de categorie Duurzaamheid en Personeel. “Hilco heeft ons met deze 3 belangrijke pijlers overtuigd van het ICE i-Synergy concept die vanuit onze sustainable filosofie heeft bewogen om met de inzet van ICE i-Synergy machines te starten

1. Duurzaam en 100% recyclebare Li-ion batterijen in ICE machines

ice-lithium-ion-battery

De ICE i-Synergy machines zijn zeer duurzaam gebouwd en altijd voorzien van een volledig regenereerbare Lithium-ion batterij met een zeer lange levensduur (tot 8x langer dan de traditionele batterijen).  De batterij is met veel minder toxische materialen geproduceerd dan traditionele tractiebatterijen en kan na het einde van zijn levensduur in de fabriek van ICE weer worden voorzien van nieuw celmateriaal waardoor de afvalstroom gereduceerd wordt.  De vervanging van deze Li-ion batterijen t.o.v. traditionele batterijen  reduceert de afvalstroom tot een minimum! De schoonmaakmachine wordt aan het einde van zijn levensduur ter recycling aangeboden bij een gespecialiseerd recyclebedrijf die 100% van de machine regenereert tot bruikbare materialen die bijdragen tot de productie van nieuwe schoonmaakmachines.

2. Slimme machines en slim onderhoud maakt service super efficiënt

De i-Synergy machines zijn gekoppeld aan internet en worden op afstand in de gaten gehouden. Als er specifieke afwijkingen zijn op elektrische componenten kunnen die vaak op voorhand worden gesignaleerd. Vaak is met een telefonische instructie de gebruiker geholpen voordat dit echt een probleem wordt en is daarmee uitval voorkomen. Voor kleine storingen hoeft de servicedienst niet uit te rukken en dat scheelt veel onnodig gereden km’s. Daarnaast wordt de service slim afgestemd op draaiuren, de machine geeft zelf aan wanneer er service nodig is, dat betekent dat de servicedienst super efficiënt kan werken en op voorhand aan de hand van slimme diagnostiek kan inplannen, ook dat scheelt veel onnodig milieubelastende km’s.

3. Flexibele inzet en gebruikersdata geven inzichten

ICE-iSynergy-portal-rentalDe nieuwe economie vraagt om aanpassingen van bestaande manieren van bedrijfsvoering. Opdrachtgevers vragen om transparantie over zaken als afvalstroomverwerking (en recycling) en over de wijze waarop men controle houdt over kwaliteit, resultaten en andere met elkaar afgesproken doelen. De ICE i-Synergy machines verzamelen m.b.v. de slimme technologie gebruikersdata uit de machine. Met deze tools is het zeer eenvoudig om de kwaliteit van vloeronderhoud daadwerkelijk te garanderen. Het bijsturen aan de hand van feiten is makkelijker dan op aannames. De flexibele inzet van de machines, die je niet koopt maar full-service huurt inclusief alle onderdelen en slijtdelen maakt dat er met heldere calculaties vooraf gewerkt kan worden, er zijn geen verborgen kosten meer. Daarnaast kan de machine teruggegeven worden bij einde contract of bijvoorbeeld bij sluiting van een locatie. Geen dure stilstaande schoonmaakmachines meer in het magazijn als deze situaties zich voordoen. De schoonmaakmachine kan elders worden ingezet en dat past prima in een duurzaam beleid. Vooraf een vastgestelde cost-in-use te hebben zonder vervelende verrassingen geeft rust in de organisatie en in de boekhouding. Operationeel gezien is de administratieve stroom ook een groot voordeel. Er zijn geen aanvullende facturen meer voor service- en/of storingsbezoeken.

Breedweer Facilitair & KBL Circulair Schoonmaakcentrum.

Breedweer is de grote winnaar van het contract schoonmaakonderhoud voor de OMO scholen. OMO heeft ervoor gekozen om een Europese aanbesteding schoonmaakonderhoud te schrijven waarbij maximale impact gemaakt moest worden. Als expert in het maken van impact heeft Breedweer duidelijk verschil kunnen maken voor de scholengemeenschappen die vallen onder de vereniging OMO. Breedweer heeft de gunning gekregen voor 7  schoolgemeenschappen en gaat hiermee voor maximale impact.  Breedweer heeft door deze mooie gunning een behoorlijke omvang gekregen in Brabant (26  locaties) en hiermee haar impactgebied vergroot. Vanuit Tilburg gaan de experts maximale impact creëren in Brabant. KBL Circulair Schoonmaakcentrum is een belangrijke spil en pionier in de ontwikkeling naar een Circulair Schoonmakend Nederland.

 

Met deze aanbesteding heeft ICE Benelux samen met KBL Circulair Schoonmaakcentrum inmiddels 8 stuks ICE schrobzuigmachines van het type ICE i24BTL en ICE i20BTL geadviseerd en ingezet. Aan het einde van dit jaar komen daar nog eens 3 bij en in totaal heeft Breedweer op alle locaties nu 14 ICE i-Synergy schrobzuigmachines in gebruik.

 

Over Breedweer Facilitair: Website 

Over KBL Circulair Schoonmaakcentrum: Website

Over Blu-me    www.blu-me.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *