,

Peter de Gast Jr. van Nieuw Leven Facility Groep over ICE

Peter de Gast Jr. over de samenwerking met ICE via KBL Circulair Schoonmaakcentrum:

Inzet van ICE schoonmaakmachines geeft ons zekerheid

Via KBL Circulair Schoonmaakcentrum maakten wij vorig jaar voor het eerst kennis met ICE. Voor een winkelcentrum in Nootdorp hadden we de behoefte drie nieuwe schoonmaakmachines in te zetten. “De Parade” is een bekend en gewild winkelgebied in Nootdorp. De nieuwe eigenaar Real IS heeft het winkelgebied extra aantrekkelijk gemaakt en stelt daarbij dan ook hoge eisen aan een “schone winkel ervaring”. Nieuw Leven Facility Groep en KBL bundelen expertise en de inzet én kennismaking met ICE schoonmaakmachines was snel gerealiseerd. Na het eerste “ervaringsjaar” met ICE stellen wij Peter de Gast Jr., operationeel directeur,  enkele vragen over zijn visie op de toekomst van machinaal vloeronderhoud en de toegevoegde waarde van “data” en uiteraard de toegevoegde waarde van een partner als KBL Circulair Schoonmaakcentrum.”

Waarom de machines van ICE Benelux?

“Die keuze word gedragen door meerdere redenen. Wij kenden ICE eigenlijk nog niet uit de praktijk. Hilco Kooistra van KBL adviseerde ICE vanuit zijn inmiddels opgedane ervaring van de afgelopen jaren. Sterke, duurzame schoonmaakmachines met een heel aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding. De demonstratie op de eerste lokatie liet zien dat de schoonmaakresultaten goed zijn en dat ICE zich zeker tot de A-merken mag rekenen”.

Hoe zijn de ervaringen met de service tot nu toe?

“Tot nog toe zijn de ervaringen zeer goed, we zijn een bedrijf wat snel schakelt en continue in beweging is. Daarbij passen leveranciers die dit ook kunnen  maar ook doen.”

Wat is de rol van KBL Circulair Schoonmaakcentrum?

“KBL is voor ons een kenniscentrum en een distributiepartner. Een one-stop-shop partner die actief meedenkt in het belang van onze klanten én onze operatie. De kennis over schoonmaakmachines en bijbehorende adviezen kloppen altijd. En daar waar de expertise van de fabrikant nog nodig is over een te leveren product of machine, word deze ook meegenomen, eventueel aangevuld met een testfase. Hier kunnen we blindelings op KBL vertrouwen.”

Zou u gebruik maken van een full-service operational lease bij flexibele behoefte of bij kortlopende schoonmaakcontracten ?

“Dit hangt sterk af van de voorwaarden en de kosten, op dit moment zijn we nog wel voorstander van investeren in eigen materiaal. Alhoewel we wél regelmatig machines van ICE inhuren voor tijdelijke of periodieke werkzaamheden bij onze relaties.”

Hoe belangrijk is gebruiksdata van een schoonmaakmachine voor u operationeel gezien? Denk aan gereinigd oppervlak, werktijden, oplaadtijden en gebruikers ID?

“Ik denk dat dit absoluut meerwaarde heeft voor de kwaliteitsbewaking echter, om dit soort metingen in te zetten zijn wij veelal afhankelijk van derden m.b.t. installatie, toegang tot netwerk e.d. In de praktijk vertraagd en bemoeilijkt dit ons proces en wegen de kosten vaak niet op tegen de baten. Het is wél mooi dat ICE dit met haar ‘slimme i-Synergy schoonmaakmachines’ kosteloos verstrekt, hiermee worden inzichten vanuit de rapportage van de machines absoluut toegankelijker.”

Bent u al digitaal bezig met facilitaire Apps of andere ‘slimme oplossingen’?

“Wij zijn bezig met dergelijke oplossingen maar zien dat we, los daarvan, nogal van de praktijk zijn. Vanuit de behoefte van onze klanten zien we een steeds breder aanbod van diensten. Daar ligt onze groei! De prioriteit ligt daar dan ook. Wij leggen de lat hoog en de klant verwacht steeds meer. Daar passen onze hands-on mentaliteit en slimme innovaties uit de sector goed bij. “

Wat is de toegevoegde waarde van KBL als leverancier van ICE schoonmaakmachines?

“KBL is een innovatieve partij die wij nodig hebben om onze dienstverlening op hoog niveau te houden. Net als wij denkt KBL altijd probleemoplossend en schakelen zij zeer snel. Als een klant aan ons vraagt of wij morgen kunnen starten met de schoonmaak dan weet ik dat we zonder na te denken JA kunnen zeggen, het benodigde schoonmaakmateriaal en de schoonmaakmachine(s) staat er dan wel!” KBL & ICE regelen dit gewoon snel, daar kunnen we gewoon op vertrouwen.

Over Nieuw Leven Facility Groep

KBL Circulair Schoonmaakcentrum

Nieuw Leven Facility Groep is een full-service facilitair bedrijf uit Diemen. Nieuw Leven Facility Groep heeft veel expertise als het gaat om het facilitair beheren en schoonhouden van winkelcentra. Het winkelgebied heeft verschillende overdekte en open winkelgalerijen en daarnaast een overdekte parkeergarage. Beide machines zullen dagelijks ingezet worden door Nieuw Leven Facility Groep. De keuze voor sterke, duurzame machines van ICE past bij dit intensief gebruik. 

 

 

KBL Schoonmaakcentrum – ICE schoonmaakmachines

KBL Circulair Schoonmaakcentrum

Hilco Kooistra van KBL Circulair Schoonmaakcentrum uit Broek op Langedijk (zittend op de ICE veegmachine) is prefered supplier van Nieuw Leven Schoonmaakgroep.  Hilco Kooistra adviseerde samen met ICE de drie geselecteerde machines, een ICE i20B Compact voor het reinigen van de vloeren rondom de passage, een ICE RS32 en een  ICE iS1100B voor het vegen en schrobben van de parkeergarage.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *