ICE i-Synergy machines voor HelloFresh

HelloFresh opent over enkele weken haar nieuwe locatie in Bleiswijk. Samen met haar logistieke dienstverlener Leen Menken betrekt zij de nieuwe locatie van ruim 20.000 m2 vloeroppervlak, ruim twee keer zoveel als de oude locatie op het Forepark in Den Haag. ICE Benelux leverde de schoonmaakmachines waarbij HelloFresh koos voor het slimme i-Synergy concept van ICE, lees verder..

Bij slimme logistieke systemen passen slimme schoonmaakmachines

Bij het inventariseren van de wensen bleek al snel dat HelloFresh & Leen Menken groot voorstanders zijn van slimme systemen; de heftrucks en elektrische pallettrucks zijn voorzien van fleet & datamanagement-systemen voor heldere inzichten en de wens vanuit de klant om op soortgelijke wijze schoonmaakmachines in te zetten bleek heel goed door ICE te kunnen worden vervuld. De ICE iS1100L veegzuigmachine en de ICE RS32L schrobzuigmachine met i-Synergy systeem hebben connectie met de server voor het verzamelen van gebruikersdata. Het full-service contract voor deze machines is All-inclusive voor een vast tarief en omvat gebruik, service en parts. Ook de aan slijtage onderhevige delen zoals borstels, slangen en rubbers maken deel uit van dit concept.

HelloFresh-Leen-menken-distrbutie-schrobmachine-veegmachine

Herbert Baas van Leen Menken tussen de nieuwe machines.

Rapportage uit de machines

De gebruiksdata uit de machine vertelt HelloFresh wanneer en hoelang er gereinigd is. De data is uitleesbaar via het i-Synergy Web Portal of de App voor Smartphones. Ook is er een realtime status die de actuele situatie laat zien. Deze rapportage is te gebruiken bij interne of externe audits en is een handige tool voor het bewaken van de hygiëne. De App is gratis en het datamanagement-systeem is een kosteloze tool van het i-Synergy systeem. Zie hier onze animatie-video voor een goede impressie van ICE i-Synergy.

 

Continuïteit van het schoonmaakproces

Het slimme systeem in de schoonmaakmachines van ICE vertelt de i-Servicedienst of het tijd is voor service aan de hand van gemaakte draaiuren, daarnaast bewaakt de electronica ook alle belangrijke componenten die zorgen voor het reinigingsresultaat zoals de borstel- en zuigmotoren, de aandrijving, de batterij en de oplader. Overigens zijn alle i-Synergy machines standaard al uitgerust met een Li-ion batterij met zeer lange levensduur. Voor HelloFresh is de meerwaarde van dit systeem belangrijk: er is minimaal kans op uitval van de schrob- en veegmachine. De ICE servicedienst zorgt voor continuïteit.

Over de geleverde machines

ICE-RS26-schrobzuigmachineBeide machine worden voornamelijk gebruikt ICE-IS1100-VEEGMACHINE-VOORZIJDErondom de productielijnen, daar waar de dozen gesorteerd en afgevuld worden. De ICE iS1100L veegzuigmachine zorgt voor het droog vegen van vuil en stof, stuifvrij uiteraard want deze veegzuigmachine heeft een zeer goede stofbeheersing, het polyester filter en de grote zuigventilator zorgen voor een hoge onderdruk in de bezemkamer, daar waar het vuil opgenomen wordt. Als de vloer “veegschoon” is komt de ICE RS32L schrobzuigmachine in actie. Twee schrobborstels van elk ruim 40cm schrobben de vloer met reinigingsmiddel, het automatische chemie-doseersysteem voorkomt overdosering en is in te stellen vanaf het dashboard. De ruime watertanks zorgen voor een flinke autonomie. De theoretische capaciteit van deze opzit-schrobzuigmachine is ongeveer 5.000 m2/uur. De Li-ion batterij garandeert ruim 3,5 uur werktijd en heeft een zeer lange levensduur.

 

Over de HelloFresh nieuwbouw

hellofresh-ice-schoonmaakmachinesSamen met Leen Menken heeft HelloFresh het gebouw ontworpen. Met een oppervlakte die meer dan twee keer zo groot is als het oude gebouw, kan de maaltijdboxleverancier naar eigen zeggen de huishoudens een groter en diverser assortiment aanbieden. Daarnaast zorgt het nieuwe gekoelde distributiecentrum met een groot aantal laaddocks ervoor dat de klanten sneller kunnen worden bediend. Volgens het bedrijf wordt de tijd tussen bestellen en leveren straks korter. “Wij willen bezorgen wanneer het onze klant het beste uitkomt. Gemak heeft hierbij de focus. Het team is continu bezig het productieproces zo efficiënt mogelijk in te richten. Het nieuwe distributiecentrum is hierin een belangrijke stap”, aldus Olaf Vreeburg, Head of Operations van HelloFresh.

Leen Menken Foodservice Logistics is vaste logistiek partner van HelloFresh. “Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij mee gemaakt. We hebben met slimme logistieke ideeën en flink wat creativiteit hun groei kunnen faciliteren”, aldus Leen Menken. Hij is blij met de bouw van het nieuwe dc. “Letterlijk is er voor ons nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten.”

bron: logistiek.nl

Méér informatie?

Wilt u ook informatie over ICE schoonmaakmachines? Bel ICE Benelux 0297-303010 of vraag hier aan.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *