Intelligent Cleaning Equipment Benelux

International Cleaning Equipment wordt Intelligent Cleaning Equipment

Op dit moment produceert ICE tussen de 350 en 400 schrobzuigmachines en veegmachines per maand voor de markten in de Verenigde Staten, Azië en Europa.


“Nou Europa, Benelux. Het merendeel van de schrobzuigmachines en veegmachines die ICE produceert en vermarkt zijn slimme schoonmaakmachines met lithium-ion batterij en data (WiFi/3G). “De naamswijziging ligt dus min of meer voor de hand”, aldus Stokkel. Hij zegt dat het rentalconcept (full-service operational) van ICE in de USA en Azië een groot succes is. “Daar is men al langer bezig met dit slimme huurconcept. In Azië verkopen wij zelfs geen schrobzuigmachines en veegmachines meer, daar is het uitsluitend fullservice huur. Met deze formule zonder investering is de omzet (in aantallen) verdubbeld”, aldus Stokkel.

ICE Benelux

ICE is sinds vorig jaar april ook actief in de Benelux met de dochteronderneming Intelligent Cleaning Equipment Benelux en bouwt de positie op dit continent verder uit dankzij een tweesporenbeleid; koop en huur. Stokkel: “Nederland heeft sowieso een koopcultuur. De economie herstelt, dat betekent dat er weer voorzichtig wordt geïnvesteerd en vervangen.” Dat ICE desondanks ook het aandeel rental snel ziet groeien heeft volgens Stokkel te maken met een trend. “De markt wil schoonmaakmachines steeds flexibeler gaan inzetten, tegen vaste kosten en zonder deze te activeren op de balans.”

Kopen of huren?

Stokkel las onlangs een artikel van ING over de ontwikkeling van  de (operational) autolease in Nederland, die in 2016 met 5 procent steeg. “Hier is goed het vergelijk te maken met de schoonmaakmarkt. Van een (zakelijk) gereden auto kennen we naast de brandstofkosten de exacte gebruikerskosten, in dit geval zelfs per kilometer inclusief onderhoud en onderdelen. ICE kan volgens Stokkel eenvoudig voorrekenen of het interessant is om te huren. “Een vergelijkingsstaat biedt uitkomst. Het omslagpunt ligt vaak op het aantal bedrijfsuren; hoe intensiever de inzet hoe eerder full-service huren interessant wordt. Bij meerdere dagen gebruik per week tot dagelijks gebruik, zoals bijvoorbeeld in retail of scholen, is dat omslagmoment snel gehaald.

All-inclusive concept

Onderhoud en vervanging van batterijen is immers inclusief, evenals de service en storingsbezoeken.” De rental machines van ICE worden op afstand bewaakt middels het i-Synergy systeem via 3G of Wifi. Als er afwijkende waarden zijn ontvangt de servicedienst van ICE een notificatie. “Uitval wordt hiermee voorkomen. De lithium-ion batterij heeft een levensduur van ongeveer acht jaar, ook bij zeer intensief gebruik is deze voor langere tijd inzetbaar. Maar met name de flexibiliteit in de duur van contracten maakt dat de machines steeds meer hun weg vinden in de professionele schoonmaakbranche.” ICE zet zelfs als de opdrachtgever daarom vraagt een complete vloot in en neemt de oude machines in. Stokkel: “Hiermee zorgen wij voor uniformiteit in uitstraling, maar ook in gebruik; één fleetservice met webportal waarin de activiteiten van de machines te volgen zijn.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Servicemanagement – Vakblad

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *