Waar let u op bij het kiezen van een schrobmachine?

Checklist schrobmachine: hoe ziet u door de ‘bomen het bos’ ?

U heeft een schrobmachine nodig, er zijn véél aanbieders, merken, modellen en verschillende schrobsystemen. U krijgt al snel een ‘bomen en bos’ gevoel. Hoe maakt u een goede keuze? Lastig? Lees er hier méér over en gebruik vooral onze checklist!


Een schrobmachine uitzoeken doet u misschien niet elke dag, statistieken geven aan dat (als voorbeeld) een schrobzuigmachine gemiddeld genomen eens per 5 jaar vervangen wordt.  Bij uw keuze kunt u zich het beste goed laten adviseren. U bent daarvoor bij ICE Benelux aan het juiste adres. Mocht u zélf nog in de oriënterende fase zijn dan heeft u wellicht iets aan onze handige ‘checklist’ :

√ Check uw vloeroppervlak

Hoe groot is het te reinigen vloeroppervlak netto? Dit is het bruto-vloeroppervlak minus de bezette delen zoals stellingen, productiemachines, meubelen en andere vaste objecten. Aan de hand van het te reinigen oppervlak ‘hangen’ wij een eerste selectie van machines die in aanmerking komen.

√ Snoerloos of juist mét een snoer?

schrobmachine met snoerHeeft u een ruimte tot 1.000 m2 met voldoende stopcontacten en weinig obstakels ? Dan kan een model met snoer goed uit; de investering is dan een stuk lager en de kosten op de lange termijn ook. Maar een snoer in een winkel vol stellingen? Is dat handig? Nee, dan is een batterij-machine zeker een betere optie. Gaat u met een batterij werken maar zet u de machine maar een aantal keren per jaar in, dan kan dat de batterij ernstig beschadigen. Er is dus ook iets te zeggen over de batterijen zelf.

√ Check prestatie in verhouding tot het oppervlak

De combinatie van schrobbreedte, loopsnelheid, tankinhoud en Schrobmachinebatterij-capaciteit geven een bepaalde m2-prestatie. Kijk eens kritisch naar het oppervlak en check of het geselecteerde model, met deze prestatie het oppervlak kan reinigen binnen de gewenste tijd. Misschien mag het oppervlak wel gefaseerd en over verschillende dagen/momenten gereinigd worden waardoor de prestatie minder ‘belangrijk’ wordt.

√ Check vloertype en aard van de vervuiling

Wat voor soort vloer is er te reinigen? En wat voor soort vuil komen we erop tegen? Het kan zo zijn dat u genoeg heeft aan de meegeleverde borstel of of padhouder met pads voor een betonvloer of linoleumvloer; toch kunnen ze beide een verschillende benadering nodig hebben. De keuze van de hardheid van borstel of pads is zeer belangrijk. Als een vloer zeer ruw is of voorzien van een antislip-structuur kan een disk-vormige borstel zorgen voor veel weerstand; in dat geval kan een borstelwals-systeem (verticaal borstelen) zelfs beter zijn. Dan is er ook nog de excentrische methode , een nieuwe reinigingstechniek en een ware probleemoplosser! De aard van de vervuiling speelt dan ook een belangrijke rol en daarmee ook de toevoeging van een specifiek reinigingsmiddel.  Met een verkeerde keuze is het resultaat zomaar ineens anders dan verwacht!

√ Oeps, vergeten… check dit óók!

We komen het soms nog wel eens tegen, van die vergeten beperkingen of handicaps;  een schrobmachine die te breed is voor een bepaalde deur zodat hij nét niet die kantine in kan. Een ander voorbeeld: hoe krijgen we een machine naar een andere etage? Had niemand naar de afmetingen van de goederenlift gekeken? Of deze: een garagebrug waar de doorgang te smal is voor een zuigmond, met een andere machine-keuze was het wél gelukt de vloer ook droog te krijgen.

√ Kopen, lease of huren ? Check uw methode van inzet!

We hebben er al zeer veel aandacht aan besteed. Is het kopen van een schoonmaakmachine nog wel van deze tijd?  Wilt u uw werkkapitaal liever behouden dan zou LEASE of HUUR een goede optie zijn.  En  als u een schoonmaakbedrijf heeft en een schoonmaakmachine wilt inzetten voor bijvoorbeeld een nieuw schoonmaakcontract maar u weet nog niet precies voor hoe lang u het contract gaat krijgen? Dan is huren met een terug-geef optie misschien wel een goede oplossing. Full-service huur zorgt zelfs voor volledig risicoloos gebruik maken van een schrobzuigmachine of veegzuigmachine.

√ Een gebruikte schrobmachine is ook een optie! Check onze occasions.

Als u geen budget hebt voor een nieuwe machine en huren is geen optie, dan kunt u ook denken aan een jonge occasion.  Occasions zijn een goed alternatief; bij ICE zijn de occasions volledig nagezien en voorzien van nieuwe parts zoals zuigrubbers, borstels, accupakket etc. en worden daarom ook weer met minimaal 3 maanden garantie geleverd. Het assortiment wijzigt wekelijks omdat occasions altijd worden aangeboden ‘onder voorbehoud van tussentijdse verkoop’. Doorgaans hebben wij voldoende aanbod in elke klasse!

 √ Advies of demonstratie schoonmaakmachines

Misschien hebben wij uw keuze makkelijker gemaakt. In ieder geval
hopen wij u met deze checklist een duwtje in de juiste richting te hebben gegeven in het spreekwoordelijke bos.

Wilt u één van onze machines gedemonstreerd hebben of heeft u toch nog advies nodig ? Neem dan contact met ons op 0297-303010 of vraag hier meer informatie aan: Informatieaanvraag 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *