Schoonmaakmachine kopen, leasen of huren?

In dit Blog gaan wij wat dieper in op de verschillende manieren van inzet van schoonmaakmachines;
Net als bij veel andere investeringsgoederen, is er veel mogelijk voor de aanschaf en het onderhoud van professionele schoonmaakmachines. De wijze waarop een veegmachine of schrobmachine wordt gebruikt en onderhouden, is van invloed op de toekomstige (rest) waarde en de totale operationele kosten tijdens de levensduur.

De drie meest voorkomende methoden zijn: kopen, huren of leasen. De beste keuze hangt is per geval verschillend en is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Wanneer u eenmaal een goed advies heeft gekregen welke machine het best bij uw reinigingsvraagstuk past, vraagt u zich daarna waarschijnlijk af: “Wil ik deze machine kopen, leasen of huren?”. Deze keuze vraagt om een zorgvuldig advies en uw leverancier kan hierbij behulpzaam zijn. Hij kent bovendien de belangrijke voor- en nadelen van de verschillende opties.

Kopen

Investeren in een goede schoonmaakmachines is misschien wel de beste manier om beschikbaar kapitaal te besteden. Er kan mogelijk ook aanspraak gemaakt worden op investeringsaftrek van machines en installaties. Als u uw werkkapitaal beschikbaar wilt houden voor handelsvoorraden, inventaris of als er andere investeringen nodig zijn, of als u de machine ‘ niet op de balans’  wilt hebben als bezit, of als u de kosten van een veeg- of schrobmachine voor het merendeel ten laste van uw winst- en verliesrekening wilt laten komen, is het wellicht raadzaam te huren of te leasen.

Leasen

Het belangrijkste voordeel van leasen is dat u uw werkkapitaal niet hoeft te gebruiken voor de investering maar in plaats daarvoor te gebruiken voor een bijdrage aan de realisering van uw bedrijfsdoelstellingen.

Financial Lease: In de praktijk is de Financial lease de meest voorkomende:  deze vorm is een financieringsvorm waarbij de waarde van de machine maar ook de rente is afgedekt. Er wordt een restwaarde afgesproken (slotsom) en de lease wordt in 12, 24, 36 of 48 maanden voldaan, ná deze periode en betaling van de laatste termijn bent u volledig eigenaar van de machine. voor het onderhoud wordt separaat een onderhoudsabonnement afgesloten op basis van inzet en te verwachten draaiuren. Hiermee blijft de schoonmaaimachine in goede conditie! Alle risico’s en verplichtingen (verzekering, onderhoud etc. ) zijn net als bij eigendom, voor u.

Huren: Als u periodiek of slechts voor korte duur een schoonmaakmachine nodig heeft ligt huur voor de hand. Bijvoorbeeld omdat u extra capaciteit nodig heeft vanwege nieuwbouw of seizoenswerk of ter overbrugging bij reparatie. Maar ook bij interne audits waarbij een bepaalde standaard moet worden gehaald worden huurmachines ingezet.  Bij kortlopende schoonmaakcontracten zijn grote investeringen niet gewenst en is de inzet van een huurmachine inclusief onderhoud ook gebruikelijk. U kunt de huurkosten, die de huur en het onderhoud omvatten, direct ten laste van de winst- en verliesrekening brengen en er zijn geen consequenties voor de balans. Huren is flexibel!

Bij ICE Benelux  huurt u al een schrobzuigmachine (full-service) vanaf € 149,00 excl. BTW per maand inclusief service, onderdelen en slijtdelen. 

Zélf hoeft u alleen nog maar het reinigingsmiddel toe te voegen.

Huren (rental) is bedoeld voor:

  • Bedrijven die de machine alleen willen ‘gebruiken’.
  • Bedrijven die de machine niet in eigendom willen bezitten.
  • Bedrijven die zich geen zorgen over de kosten van het onderhoud willen maken.
  • Bedrijven die één vast bedrag willen betalen, waarin alles is opgenomen; zowel service als onderdelen.
  • Bedrijven die meerdere machines in gebruik hebben (fleetmanagement).
  • Lees hier méér over ICE Rental: ICE Rental, wat is dat?

ICE Benelux geeft huur een nieuwe dimensie!

De nieuwste en compleetste vorm van huur gecombineerd met fleetmanagement en dataoverdracht is ICE i-Synergy. Deze slimme schoonmaakmachines zijn via WiFi of 3G gekoppeld aan internet. De machine is voorzien van een Li-Ion batterij die tussentijds gewoon opgeladen mag worden, net zoals bijvoorbeeld uw smartphone. De i-Synergy module verstuurt belangrijke data naar de ICE server zoals:  lokatie van de machine, de gebruiker (wie is er mee aan het werk), oplaadtijd van de accu, gebruikstijd maar ook het gereinigd oppervlak in m2’s!  U kunt deze data uitlezen via de handig App of via het web-portal. Daarnaast worden alle belangrijke elektrische componenten bewaakt.  Bij afwijkende waarden wordt de ICE Servicedienst geïnformeerd. Uitval wordt zo tot een minimum beperkt. ICE i-Synergy is met name geschikt voor schoonmaakbedrijven, supermarkten, winkelketens, bouwmarkten en HORECA ! Lees hier mee over ICE i-Synergy: i-Synergy, wat is dat?

Wilt u een advies van ons m.b.t. huur, koop of lease? Bel 0297-303010 of neem contact op via het contactformulier

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *