,

Nieuwe Lithium-ion voor schoonmaakmachines

Lithium-ion batterijen

Schoonmaakmachines van ICE met nieuwe Lithium-ion e-batterijen beschikbaar

Als u een verantwoordelijk bent voor het beheer van schoonmaakmachines zoals bijvoorbeeld een schrobmachine of veegmachine dan kent u de beperkingen van een traditionele accu…

Bij traditionele accu’s beperkt de levensduur zich tot hoogstens 600/800 cycli bij een AGM of GEL batterij. Bij dagelijks of 2 keer per dag ontlading betekent dit dat u gemiddeld genomen elke 2 jaar het accupakket vervangt. Een kostbare aangelegenheid; de accuset van een schoonmaakmachine is een behoorlijke investering en vergt bovendien zeer veel aandacht (opladen, niet tussentijds opladen, regelmatig ontladen, vloeistof controleren, vergeten op te laden..). Bij de meeste full-service onderhoudsabonnementen die afgesloten worden op schoonmaakmachines gaat de leverancier dan ook vaak uit van het vergoeden van slechts één set batterijen in de 5 jaar.

Schrobmachine in supermarkt als voorbeeld.

Als we nu eens een supermarkt als voorbeeld nemen: de ochtend begint met een reinigingsbeurt van de hele winkel, daarna gaat de machine weer terug aan de oplader. Als er géén calamiteiten zijn (breuk) word de vloer ‘s avonds ook nog eens gereinigd en is de tweede oplaadbeurt een feit. Bij een gemiddelde levensduur van 600 cycli en openingstijden van maandag t/m zondag kunnen we stellen dat een accupakket niet langer dan een jaar meegaat. De kosten voor het vervangen bij een medium-size machine zijn al snel € 750,00. reken dat eens door over 5 jaar?

Lithium-ion batterij dé oplossing?

Een Smartphone of laptop laden we op als hij leeg is, soms meerdere keren per dag. Waarom gaan deze batterijen dan zo lang mee? Deze apparaten zijn veelal voorzien van Lithium-ion batterijen, met een aanmerkelijk langere levensduur. Is Lithium-ion dan ook niet dé oplossing voor applicaties waar schoonmaakmachines intensief worden gebruikt? Absoluut! Maar waarom passen we die dan nog niet toe? Het antwoord is makkelijk te bedenken: deze batterijen kosten aanzienlijk meer dan de traditionele batterijen.

Niet kopen maar huren van schoonmaakmachines?

Zou het dan niet beter zijn een schrobzuigmachine of veegzuigmachine te huren? Vergelijk het eens met de autobranche (lease).  We leasen een auto inclusief onderhoud, parts, verzekering en banden. Daar weten we dus precies van hoeveel de auto per KM kost en hebben we geen verrassingen meer in verborgen kosten. Investeringen hoeven dan niet meer te worden gedaan en het risico van eigendom ligt bij de leverancier.

ICE i-Synergy is hét full-service concept inclusief batterijen!

ICE wil met haar i-Synergy concept de markt veranderen. Niet kopen maar huren! Net als de zojuist genoemde leaseauto. Full-service voor een vast bedrag per maand  en all-inclusive. Onderdelen (óók de Lithium-ion batterij) , slijtdelen, preventieve servicebeurten, storingsbezoeken. U dient alleen nog het reinigingsmiddel toe te voegen. Voor een korte periode of een langere termijn; alles is mogelijk en flexibiliteit is het sleutelwoord. Zo weet u precies waar u aan toe bent. U kunt i-Synergy inzetten vanaf 3 t/m 48 maanden.

ICE Smart-Cleaning (Data-driven Cleaning)

ICE i-Synergy heeft een belangrijke extra feature: deze machines versturen belangrijke data en gebruiksinformatie naar de ICE server. U kunt via de website of de ICE i-Synergy App de machine(s) monitoren. Wat houdt dat in? U kunt zien wie er met de machine werkt, of alle elektrische componenten goed werken, waar de machine staat of in actie is (realtime) en last-but-not-least : hoeveel vierkante m2 er gereinigd is. Hinderlijke uitval van de machine(s) kan voorkomen worden doordat de machines (technisch) op afstand worden bewaakt.

Nieuwe generatie i-Synergy e-modellen

Bij de nieuwe generatie ICE i-Synergy emodellen is het mogelijk om een Lithium-ion accupakket te kiezen met een korte oplaadtijd en 2 x 1,5 uur of 2 x 3 uur werktijd!  Met een levensduur van 4000 Cycli zijn de nieuwe i-Synergy batterijen een aanwinst voor supermarkten, winkels en bouwmarkten maar kort samengevat overal waar intensief en méér dan één keer per dag gereinigd word!

Méér informatie ? Bel: 0297-303010 of lees hier meer

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *